Oppa tahu ramai nak kebebasan betul?

Ada yang serik taknak jadi kuli orang.

Dan disebabkan itulah ramai yang belajar trade dan bercita-cita nak jadi Full Time Trader. Tiada masalah, boleh je, yang penting usaha. Jadi, Oppa bantu sikit bagi info nak jadi Full Time Trader..

1) ILMU TRADE

Ini adalah benda pertama yang korang kena ada, tak boleh nak main hentam belajar dekat website entah mana-mana je. Lagi bagus kalau korang dapatkan sesi coaching sebab senang nak bersoal jawab. Tiada ilmu maka mudahlah lesap modal korang..

2) PENGALAMAN

Ilmu saja tak cukup. Mesti kena ada pengalaman dalam forex ni. Jangan baru belajar 3 hari forex trading, terus nak jadi Full Time Trader. Perlu ambil masa untuk anda betul-betul faham dan boleh kawal mental, dan emosi. Pastikan dah konsisten profit dalam masa 3-6 bulan baru buat keputusan untuk jadi Full Time Trader ya..

3) MODAL BESAR

Penting modal besar supaya pulangan besar juga.

Sebab korang dah tak ada kerja, jadi sumber pendapatan adalah daripada trade je ni.

Perlukan modal, at least $10,000 dan konsisten profit 5% setiap minggu.

1 week (5%) = $5001 month = $2000 bersamaan RM8,000. Okay la tu kan bagi sesetengah pihak.

Kredit FB Faiz Ismail

Please follow and like us:

Leave a Reply